TYÖHARJOITTELU THAIMAAN BANGKOKISSA.

sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

RUOKAA

Tällä kertaa otsikon keksiminen oli postauksen helpoin osuus "RUOKAA"! Moni sanoo, että lämpöisenä kesäpäivänä ei ole nälkä. Niin ehkä minäkin olen ajatellut, mutta tuota en enään allekirjoita. Thaimaan keskilämpötila on yli 30 astetta ja minun vatsallani on koko ajan asiaa. Tämä ei tuota ongelmia, koska ravintoloita ja katukeittiöitä on joka kulmassa. Ruokaa siis saa ympäri vuorokauden. Vielä kun Thaimaassa olemme reilun vuorokauden verran, haluan jakaa muutamia perteisiä thaimaalaisia ruokia lukijoillemme.

1.


2.


3.


4.


5.

6.

7.


Tässä yläpuolella kuvia thaimaalaisista ruoka-annoksista (mitä minä olen syönyt). Tähän alkuun on pakko sanoa, että me emme ole syöneet thaimaalaista kaikkien oikeappisten ohjeiden mukaisesti. Thaimaalainen ruoka tehdään yleensä yhdessä syötäväksi. Riisi on aterian pääruoka ja kaikki muu ovat lisukkeita. Taimaalainen ruoka on saanut vaikutteuta naapurimaistaan Intiasta ja Kiinasta. Tämän takia menusta suuri osa on nuudeli vaihtoehtoja riisin ja keittojen lisäksi. Thaietiketin mukaan  ruoka tuodaan keittiöstä yksitellen keskelle pöytää. Ruokaa otetaan lusikallinen omalle lautaselle ja siirryään seuraavaan. Ruoka syödään lusikalla ja haarukalla, vain naaudeli ruoat puikoilla. 

Niin kuin kuvista näkyy, ruoan syömme lusikalla ja haarukalla tai puikoilla. Jokainen on kuitenkin tilannut oman ruoan, mutta makuelämyksien lisäämiseksi maistelemme (maistelimme) toistemme ruokia. Päämakuja thai keittiössä on: hapan, suolainen ja makea. Erittäin harva ruoka on oikeasti suolaista. Suolainen ruoka tarkoittaa kalamaustetta. Sokeria tai chiliä (tai jotain muuta tulista maustetta) on jokaisessa ruoassa tai ainakin tulee mukaan (ellei ole pöydässä). Thaimaalainen ruoka on todella hyvää ja pelkästään ruoan takia kannattaa joskus käydä Itä-Aasiassa!


8.

9.

Yläpuolella on neljä kuvaa perinteisistä herkuista. Rivin kahdeksan ensimmäisessä kuvassa on täytetty valkoinen pallo. Tuolle herkulle en muista nimeä, mutta valkoinen osa maistuu pullan sukulaiselta ja sisällä on jotain suolaista. Variaatioita tästä on useita (en lämmennyt). Pakkohan se oli kokeilla myös heinäsirkkoja. Maistui vain öljyltä ja mausteilta. Rivin yhdeksän vasen - Suomessa tämän maun voisi yhdistää erittäin makeaan lettuun. Mitä olikin, niin hyvältä maistui ja makean kiintiö toisesta täytetty! Kuitenkin parasta mitä tiedän on viiminen kuva, tuoreet hedelmät!









Thaimaalianen ruokajuoma on vesi tai kylmä paikallinen olut. Paljon juodaan myös makeita maitoja ja erilaisia kahveja, aina jäillä. Meidän yleisin ruokajuoma on ollut Coca-Cola ja vesi. Itse olen kahvinkittaajana juonut myös paljon erilaisia kylmäkahveja. Starbucksin löytää Thaimaasta myös (liian) helposti, joten sitä on käytetty. Vaikka Starbucksin hinnat ovat täällä paljon Suomea edullisemmat, on se paikallisille kallis kahvila. Tästä johtuen aluksi kävimme useammin.

-Annika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti